Skip to Content

Vidám felvonulás Szent Patrik napján

Szent Patrik napja ugyan egy szenthez kötődik, mégis egyike a legvidámabb ünnepeknek. Ez a jókedv jellemezte a két tannyelvű tagozat Szent Patrik napi felvonulását is. Hétfő délután zöld kabátba, sapkába öltözött gyerekek gyülekeztek az iskola udvarán, kezükben az ünnep szimbólumával, a zöld lóherével. A Pápai Fúvósok Egyesülete Horváth Adrián karnagy vezetésével rázendített egy ütemes nótára, s a tarka menet elindult a Jókai utcán. A járókelők és autósok kíváncsian figyelték a felvonuló gyerekeket, akik vidáman integettek vissza. Az iskola főépületében Venczel Csaba igazgató és a napközisek várták a felvonulókat és vastapssal jutalmazták a zenekar rövid koncertjét. Ezután a menet visszamasírozott a két tannyelvű épületébe.
A felvonulás után az iskola tanárai süteménnyel, teával vendégelték meg a fúvószenekar tagjait. Nagy Gabriella, a program főszervezője, aki fuvolásként maga is tagja a zenekarnak, almáspitével, répás sütivel és virslis "lábtörlővel" kápráztatta el zenésztársait.
Akárcsak szerte a világon, nálunk is vidáman, jó hangulatban telt a Szent Patrik nap, amiért
köszönetünket fejezzük ki a Pápai Fúvósok Egyesületének. Köszönjük a program lebonyolításában segítő kolléganők munkáját, s külön dicséret illeti Nagy Gabriella kolléganőnket a szervezésért és a finom sütikért.


Hardi Tünde
tagozatvezető