Skip to Content

Rendezvények

Meghívó

Tanítványaink és kollégáim nevében szeretettel invitálom iskolánk kulturális bemutatójára, 
a "Tarczy-gálára", melyet 2017. június 9-én ill. 11-én, 17 órai kezdettel tartunk a JMSZK színháztermében.

Műsorvezetők: Hunyadi-Nagy Sára 8.e és Szalay Violetta 8.e (pénteken)
Szalai Evelin 8.c és Kovács Anna Lili 8.e (vasárnap)

A műsor programja ide kattintva tölthető le.

Venczel Csaba intézményvezető

Tarczy-nap a környezettudatosság jegyében

A Tarczy Lajos Általános Iskola évről évre megszervezi a névadója tiszteletére a tanítás nélküli iskolai napját, a Tarczy-napot. A névadó, a hetényi születésű filozófus és természettudós Pápán végezte teológiai és filozófiai tanulmányait, majd hosszú éveken át tanított városunkban. A Tarczy-iskola nagy hangsúlyt fektet névadója megünneplésére, s teszi ezt minden évben a hetényi testvériskola részvételével.

Mondd, szereted az állatokat?

A fenntarthatósági témahétre a 4.a osztály Turi Ilona és Kissné Bolla Judit tanítónők segítségével az állatokról készített fogalmazásokat, verset, találós mesét. Írásaikból kiderül, hogy otthon mindnyájan szeretettel gondozzák kis (néha nagy) kedvenceiket.

Fleck Vivien: Degu

Egér, egér - az nem ő
Ugrik, mászik, degu ő

Feszty Árpád élete és munkássága (kiállítás meghívó)

MEGHÍVÓ
Feszty Árpád élete és munkássága címmel vándorkiállítás nyílt a Tarczy Lajos Általános Iskola aulájában.

A reprodukciók Vrábel Sándor ógyallai (Felvidék, Szlovákia) gyűjtő tulajdonát képezik.
A tárlat 6 plakát méretű tablón ismerteti a festőművész életrajzát és művészetét, valamint 24 db A/3-as méretű reprodukció mutatja be legjelentősebb festményeit, mellettük rövid szövegek segíti a művek megértését.

Járási Nagy László szavalóverseny a költészet napján

A Tarczy Lajos Általános Iskola 28. éve a költészet napjához kapcsolódva megszervezi az általános iskolás korú tanulók számára a járási Nagy László szavalóversenyt. A megmérettetésre ezúttal 60 diák jelentkezett, a tanulók nemcsak Pápáról és környékéről érkeztek, hanem az intézmény testvériskolájából, Hetény településről is.
A versenyen a kortárs Kovács András Ferenc mellett, a névadóra, Nagy Lászlóra is emlékeztek, az ő verseik közül kellett egyet-egyet elszavalni kötelező jelleggel.

Geotúra az iharkúti dinoszauruszok földjére, medvehagymával fűszerezve

4. a osztályos gyerekek, szülők, tanítók kaptak meghívást arra a vasárnapi geotúrára, melyet Czibula György vezetett. Németbányáról indulva Iharkút fele vettük az irányt. Utunk során sok új információval gazdagodtunk. Megismertük az elegyes erdő fogalmát, a különböző fafajták kérgének ismertetőjegyeit, az aljnövényzetet alkotó virágokat, a babérboroszlánt... A madársóskát meg is kóstoltuk. Meghallgattuk többek között a csilpcsalp füzike, mezei pacsirta tavaszi „énekét". Ismerkedtünk a földtani korok fogalmával. A gyerekek számára szinte elképzelhetetlen „millió éveket" egy mérőszalag segítségével szemléltette túravezetőnk.

Tárgyak újrahasznosított anyagokból (felhívás)

Kedves Gyerekek!
A „FENNTARTHATÓSÁGI HÉT" 2017. április 24-28. keretén belül kiállítást szervezünk az általatok készített tárgyakból. TÉMA: Tárgyak újrahasznosított anyagokból.
Leadási határidő: 2017. április 20.
Leadható: Kovács Gézáné Anikó tanár néninek vagy Gyenge Ferenc tanár bácsinak.
Jutalmazás szavazatok alapján, 2017.április 28-án. Jó munkát kívánunk!

Új kihívások a magyar nyelv és irodalom tanításában

Széplaki Erzsébet címzetes tankönyvíró, gyakorló pedagógus tartott előadást a Tarczy Lajos Általános Iskolában az Új kihívások a magyar nyelv és irodalom tanításában címmel. A programot az iskola magyar munkaközössége szervezte a város és a környék magyar szakos tanárainak.
A rendezvényen Széplaki Erzsébet a tankönyvírás során szerzett tapasztalatait osztotta meg, valamint olyan gyakorlati tanácsokkal látta el a jelenlevőket, amelyeket mindennapi tanítási munkájuk során fel tudnak használni.

Karácsonyi hangverseny a Tarczyban

A Tarczy Lajos Általános Iskolában már hosszú évek óta hagyomány, hogy karácsony előtt az iskola diákjai ünnepi műsorral kedveskednek szüleiknek, nevelőiknek és a nyugalmazott pedagógusoknak.
Az aulában összegyűlteket Venczel Csaba igazgató köszöntötte.
- A karácsonyi készülődés, az adventi várakozás nem csak a család tagjait, de iskolai közösségünk minden tanulóját és alkalmazottját is áthatotta. A Mikulás műsort, a süti-kóstolót, a karácsonyi vásárt követően egyre több osztályközösség szervezte meg a szülőkkel saját kis bensőséges hangulatú karácsonyi szeretetvendégségét, mutatta be műsorát.

Lucázás a Tarczyban

December 13-án lucázással telt a gyerekek délelőttje. Iskolánk színjátszó csoportja vidám műsorral és kotyolással köszöntötte az alsó tagozatos osztályokat. Jókívánságaik kiegészítőjeként Luca-napi búzát ültettek minden osztályban, ami bő termést, gazdagságot hoz.Nem maradhatott el a nagy izgalommal várt Luca-napi menyasszony és vőlegény összeadása sem. Reméljük, mindenkinek szerencsét hoz majd a kormos arcocskája és a szalmaszál, amit a tolltartójába rakhatott.
Lind Bernadett
a színjátszó csoport vezetője

Tartalom átvétel