Skip to Content

Ovi-suli

Húsvéti készülődés a tarczys ovisulin

A Tarczy Lajos Általános Iskolában már hosszú évek óta hagyomány, hogy megrendezik az úgynevezett ovisuli rendezvénysorozatot, ahol a nagycsoportos óvodások megismerkedhetnek az iskolával és a leendő tanító nénikkel. Az idei utolsó ovisulis foglalkozás a húsvét jegyében zajlott az intézményben.
Venczel Csaba iskolaigazgatótól megtudtuk, már Mikuláskor is várták a gyerekeket vidám programokkal, valamint idén is invitálták a szülőket a nyílt hét programjaira.

Ovisok a Tarczyban

Második alkalommal hívtuk iskolánkba a nagycsoportos óvodásokat szüleikkel.
Decemberben a Mikulás-várás adta a témát az összejövetelre.
Februárban a hétfejű sárkánnyal kellett megküzdeniük iskolánk iránt érdeklődő ovisoknak.
A 7 fejű sárkány minden egyes feje egy-egy próbatételt jelképezett. Tornatermünkben alakítottuk ki az akadálypályát, melyek között különféle ügyességi feladatok szerepeltek.

Meghívó játékos sportdélutánra nagycsoportos óvodásoknak a Tarczyba

KEDVES NAGYCSOPORTOS ÓVODÁSOK!
Játékos sportdélutánra várunk Benneteket a Tarczyba!
Ügyességi feladatok, akadálypályák, gyorsasági játékok és minden, ami mozgás!
A felhőtlen és kényelmes sportolás érdekében kérjük, hogy hozz magaddal melegítőt és tornacipőt!
Gyülekező: 2017. február 21-én 16:30-kor az iskola tornatermében.
Gyere, és mozogj velünk, várunk!

A tavasz jegyében zajlott az ovisuli a Tarczyban

A Tarczy Lajos Általános Iskolában már hosszú évek óta hagyomány, hogy megrendezik a több alkalomból álló ovisuli rendezvénysorozatot, ahol a nagycsoportos óvodások és szüleik megismerkedhetnek az iskolával és a leendő tanító nénikkel, s így szeptemberben már sokkal bátrabban léphetik át az iskola kapuját. Venczel Csaba igazgató hírportálunk kérdésére elmondta, az idei évben is több foglalkozással várják az érdeklődőket.

Meghívó a tavaszi játszóházunkra

Kedves Nagycsoportos Óvodások!

Sok szeretettel várunk Benneteket 
szüleitekkel együtt
tavaszi játszóházunkra
március 16-án fél 5-kor
a Tarczy Lajos Általános Iskola aulájában.
Szeretettel:
 a tanító nénik

Mikulásváró Játszóház a Tarczyban

December 6-a közeledtével minden kisgyermek türelmetlenül várja a Mikulás megérkezését. Ennek kapcsán iskolánk hagyományosan, idén is megrendezte Mikulásváró Játszóházát nagycsoportos óvodások részére.
Csütörtök délután fél 5-re lassan megtelt az aula kisgyermekekkel és az őket kísérő szülőkkel. Iskolánk igazgatója, Venczel Csaba köszöntötte a vendégeket és bemutatta a jövő tanévben első osztályt vezető tanítókat:

Angol és német nyelvi foglalkozásokkal folytatódott az INFO-OVISULI

Angol és német nyelvvel ismerkedhettek meg a nagycsoportos óvodások az INFO-OVISULI foglalkozásának első részében, március 21-én. Versekkel, dalokkal, nyelvi játékokkal keltették fel a gyerekek érdeklődését a tanítók a nyelvek iránt.

Szeptembertől választhatnak az informatika osztályokban tanuló elsősök az angol és a német nyelv tanulása közül.

Folytatódott az INFO-OVISULI

A vidáman, jókedvűen érkeztek a második foglalkozásra a leendő kiselsősök.

Az egyik csoportban logikai, gondolkodásra késztető feladatok: labirintus, állatok, gyümölcsök várták őket az osztály- és az informatika teremben. A legnehezebb "próbának", a vasútpálya építésnek volt a legnagyobb sikere.

Megkezdődött az INFO-OVISULI

A város minden óvodájából érkező kicsit félénk, kicsit kíváncsi leendő első osztályosok ízelítőt kaptak az iskolai életből. Megismerkedtek a leendő osztálytársaikkal, tanítóikkal. Birtokba vették jövendő osztálytermüket, választhattak asztalt, és széket, kipróbálhatták a nagy táblán a rajzolást, „írást".

Tartalom átvétel