Skip to Content

Iskolai versenyek

Járási anyanyelvi verseny a Tarczyban

Huszonöt évvel ezelőtt dr. Farkas Győzőné, az akkori Zalka Máté Általános Iskola alsós munkaközösség-vezetője indította útjára a szép- és helyesírási versenyt, majd öt év elteltével a megmérettetés járási anyanyelvi versennyé nőtte ki magát, s Hortobágyiné Bors Judit vette át a szervezést. Három éve Nagy Gabriella látja el a feladatokat.
-Nagy öröm számunkra, hogy már huszonötödik éve szervezhetjük meg ezt a versenyt.

Csendéletek változatos technikákkal

Hetedik alkalommal rendezték meg a Tarczy Lajos Általános Iskolában a Bíró Károly emlékversenyt, az intézmény egykori tanára előtt tisztelegve. A rajzverseny résztvevői korábban alkottak már külső helyszíneken, például a Fő téren, de feladat volt az Esterházy-kastély megörökítése is. Ezúttal csendéletek várták a résztvevőket, idén is két korosztály indult a megmérettetésen.

Járási versenyek a Tarczyban 2017-ben

Szeretettel várjuk a pápai és Pápa környéki iskolákból a résztvevőket a Tarczy Lajos Általános Iskola hagyományos versenyeire. A mellékelt meghívókban megtalálhatóak a pontos, részletes versenykiírások. A hiányzó meghívókat hamarosan feltöltjük honlapunkra, és elküldjük az iskoláknak.

  • május 02. Bíró Károly járási rajzverseny 5-8. o. - meghívó
  • május 04. Járási anyanyelvi verseny 1-4. o. - meghívó
  • május 10. Járási történelemverseny 5-8. o. - versenyfelhívás

Nagykorú lett a járási alsós matematikaverseny a Tarczyban

Tizennyolcadik éve szervezi meg a Tarczy Lajos Általános Iskola az alsósok számára a hagyományos járási matematikaversenyt. A megmérettetésre idén 25 diák nevezett, három korcsoportban, a város valamennyi általános iskolájából, valamint Ugodról, Mezőlakról, Marcaltőről, Vaszarról és Pápakovácsiból.
A versenyzőket Venczel Csaba igazgató köszöntötte, majd a verseny szervezője, dr. Kalmárné Bóka Ildikó ismertette a megmérettetés menetét.

Helyesírási verseny a Tarczyban

25 éve hunyt el a város egyik kiemelkedő tanáregyénisége, Gerencsér Attila. Emlékét már több mint húsz éve városi helyesírási verseny őrzi. A megmérettetés kezdeményezője Bognár József volt, a vetélkedőt kezdetektől fogva az Erkelben szervezik az 5-6. osztályosok, a Tarczyban pedig a 7-8. osztályosok számára. A résztvevőket ezúttal Venczel Csaba igazgató köszöntötte, majd Kovács Anna Lili olvasta fel Gerencsér Attila életrajzát.

Angol nyelvű olvasási verseny egy hű baráttal

„There is no friend as loyal as a book" - „Nincs olyan hű barát, mint egy könyv." - mondta Ernest Hemingway, az amerikai irodalom egyik óriása. Úgy gondolom, hogy a Tarczy Lajos Általános Iskola Reading in English is fun című angol nyelvű olvasási versenyén résztvevők is rátaláltak egy hű barátra, miközben Oliver Twisttel bolyongtak a Viktória-korabeli London utcáin, vagy Robin Hood nyílvesszőinek nyomát követték a sherwoodi erdőben.

60 éve történt - vetélkedő az 1956-os forrdalom és szabadságharc tiszteletére

Kedves Tarczys Diákok!

Vetélkedőt hirdetünk 5-8. osztályos tanulók részére. 3 fős csapatok jelentkezését várjuk. Egy osztályból több csapat is jelentkezhet.

Beadási határidő 2016. október 12.

Beadás módja: e-mail-ben (rostane.ida@gmail.com címre) vagy papíron.

Részletek a mellékletben, ide kattintva. Jó munkát kívánok!

Rostáné Horváth Ida szervező

Házi matematikaverseny első osztályosoknak

Május 26-án rendeztük meg első osztályosaink számára az iskolai matematikaversenyt. A többi évfolyam márciusban mérte össze matematikai tudását. A legkisebbeknek év vége felé tartjuk ezt a megmérettetést, hogy legyen idejük olvasási és matematikai készségüket minél magasabb szintre emelni. Az idei tanévben a sok induló közül mindhárom osztályból 1-1 tanuló ért el dobogós helyezést. Ezúton gratulálunk a gyerekeknek és felkészítő tanáraiknak a szép eredményekért. Ezzel lezárult az idei matematikai versenysorozat. Köszönöm az alsós és felsős matematikát tanító kollégák rendezésben, zsűrizésben nyújtott segítségét.
Dr. Kalmárné Bóka Ildikó szervező

Historia est magistra vitae

A történelem az élet tanítómestere - ez a mottója a Tarczy Lajos Általános Iskola hagyományos történelmi versenyének. Az intézményben ezúttal már kilencedik alkalommal rendezték meg azt a megmérettetést a latin közmondás jegyében. A versenyre a pápai és a járási általános iskolák felső tagozatos diákjait várták, évfolyamonként 2-2 diákot nevezhettek az oktatási intézmények. Az idei versenyre a járás hét iskolájának 37 tanulója fogadta el a meghívást. 

Versenynaptár és meghívó a Tarczy-iskola által szervezett pápai járási versenyekre

Szeretettel várjuk a pápai és Pápa környéki iskolákból a résztvevőket a Tarczy Lajos Általános Iskola hagyományos versenyeire. A mellékelt meghívókban megtalálhatóak a pontos, részletes versenykiírások.

A Tarczy-iskola által szervezett járási versenyek nemcsak honlapunkon olvashatóak, az iskolákat kör e-mailben is értesítjük.

Venczel Csaba igazgató és a versenyek szervezői

Tartalom átvétel