Skip to Content

Mi segít a tanulásban? (Digitális témahét)

A Tarczy Lajos Általános Iskola egyik hagyományos, népszerű vetélkedője a számítógépes rajzverseny. A megmérettetés az évek során nemzetközivé nőtte ki magát, idén a romániai testvériskolából érkeztek pályamunkák, összesen 18 alkotás. Természetesen a város és a járás általános iskoláiból is neveztek tanulók, 32 diák mérte össze ügyességét, kreativitását, tudását.

Sashalmi Tamásné szervező elmondta, hogy ezúttal az országos digitális témahét keretében szervezték meg a versenyt, melynek feladata is ehhez kapcsolódott: a résztvevőknek arról kellett színes rajzot készíteniük, hogy milyen digitális eszközök segítik a tanulást. A diákoknak 45 perc állt rendelkezésükre, hogy elkészítsék a rajzot a Paint nevű program segítségével. De nem csupán a téma volt adott, hanem a méret is, valamint el kellett készíteni egy feliratot is. A kivitelezés során a tanulóknak használniuk kellett a másolás, tükrözés, forgatás, döntés alkalmazást, és végül menteniük is kellett a kész művet.

A téma közel állt a diákokhoz. Kérdésünkre Kirchknopf Ákos, a Szent István Római Katolikus Általános Iskola tanulója elmondta, hogy ő főként a telefonját használja a tanuláshoz, gyakran fordul a keresőhöz segítségért: akkor is, ha nem tud egy évszámot és akkor is, ha egy matematikai szabály nem jut eszébe. A legtöbben a telefont vagy a tabletet komponálták bele a rajzba. A zsűri értékelte a kreativitást és figyelembe vette azt is, hogy a versenyző eleget tett-e az megmérettetés előírásainak.

ha (papa-ma.hu)