Skip to Content

Eredményeink

Versenyeredményeink 2016/2017

2017. 06. 05. Bibliai történetmondó verseny az Ökumenikus Nap keretében, Pápa
1-2 osztályosok
III. Holb Etele László 2.c

2017. 06. 05. Ökumenikus napi rajzverseny, Pápa
1-4. osztályosok
Különdíj: Nagy Tamás Dániel 3.a

Megyei díjátadó

Május 30-án 14 órakor kezdődött Veszprémben a 2016/17-es tanév tanulmányi versenyeinek ünnepélyes díjátadója Veszprémben, a Vetési Albert Gimnáziumban, melyre a megyei szintű versenyeken 1.2.3. helyezést elért tanulókat, iskolájuk igazgatóját és felkészítőiket hívták meg. A rendezvényt az Oktatási Hivatal székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központja szervezte, melynek vezetője köszöntötte a vendégeket. Ezt követte a gimnázium tanulóinak ünnepi műsora, mesterpedagógusának ünnepi beszéde és a díjátadó. Iskolánk pedagógusait képviselte Venczel Csaba igazgató és Nagyné Egyházi Edina felkészítőtanár. Büszkék lehetünk rá, hogy a díjátadóra Pápa város általános iskolái közül a Tarczy iskolából hívták be a legtöbb tanulót. Három tanulónk ért el megyei helyezést:

Játékos angol nyelvi verseny

Május 22-én került sor a már hagyományosan megrendezett játékos angol nyelvi versenyre az alsó tagozatban. A versenyzők három csoportban indultak: a 3. osztályos két tannyelvűsök, a 4. osztályos két tannyelvűsök, illetve a 4. osztályos normál osztályokba járók. A feladatokat 3-4 fős csapatokban oldották meg, melyek különböző szintűek voltak, hiszen a gyerekek nyelvi szintje is különböző. A verseny szervezője Kiss Zsanett tanítónő volt, aki már évek óta állítja össze a gyerekek számára az izgalmas, változatos feladatokat.

Az Országos szép magyar beszéd versenyen

2017. április 6-8. között tartották Balatonbogláron az Országos Kazinczy-verseny dunántúli döntőjét, ahol én képviseltem Veszprém megyét. Az első napon szállásunk elfoglalása után ünnepélyes megnyitón vettünk részt a Magyar-Lengyel Barátság Házában. Mészáros Miklós, Balatboglár polgármestere és dr. Gruberné Kis-Pál Andrea, a Siófoki Tankerületi Központ igazgatójának köszöntője után a sorsoláson én a 32. számot húztam, ami eldöntötte, melyik csoportban versenyzem. A verseny első napján a szabadon választott esszérészleteket olvastuk fel, a második napon pedig egy kötelező szöveget, ami a nyelvművelő körökről szólt. A versenyen bronz minősítést nyertem, amiért hálával és köszönettel tartozom felkészítő tanáromnak, Nagyné Egyházi Edinának.

Kovács Anna Lili 8.e

Horváth Angelina (5.c) volt a legügyesebb Telkiben

Az MLSZ által szervezett Női Labdarúgás Napjának (április 5.)  egyik rendezvényén HORVÁTH ANGELINA, iskolánk 5.c osztályos tanulója, a Pápai Egyesített Labdarúgó Club labdarúgója
sikeresen szerepelt: a 2005-2006-ban született labdarúgók ügyességi versenyét megnyerte. Megérdemelt díját az A-válogatott mérkőzésének szünetében vehette át az MLSZ képviselőitől.

A papa-ma.hu cikke a versenyről itt olvasható!

A városi katasztrófavédelmi versenyen

Az internetes feladatlap sikeres kitöltése után négyfős csapatunkkal bejutottunk az ifjúsági katasztrófavédelmi verseny városi fordulójába. Ezt sok gyakorlás előzte meg, melynek során Németh Péter tűzoltó foglalkozott velünk. A verseny során fejtettünk keresztrejtvényt, másztunk létrára, vízsugárral célba lőttünk, füsttel teli helységben tárgyakat kerestünk, nyúlgátat építettünk. Az alapos felkészülés meghozta gyümölcsét, a pápai tűzoltóságon rendezett versenyen első helyezést értünk el, így továbbjutottunk a megyei fordulóba. Most április 20-ra, Veszprémbe készülünk, osztályfőnökünk, Vilman Melinda néni oda is elkísér bennünket.
A győztes tarczys csapat tagjai: Hortobágyi Barnabás, Nagy Olivér, Tima Ádám, Varga Dominik 8.c

Nyugat-Magyarország táncbajnokai

A magyar Rock and Roll Szövetség Mosonmagyaróváron rendezte meg Nyugat-Magyarország legjobb táncosai számára a területi bajnokságot. Children kategóriában első helyezést szerzett a Babai Blanka - Péter Ákos alkotta páros. Felkészítőjük Szegediné Murai Dóra. Mindkét táncos iskolánk tanulója, Blanka a 3.a-ba, Ákos a 3.c-be jár. Egész Veszprém megyéből kategóriájukban csak ők az országos szövetség igazolt versenyzői, egyben reménységei.

Természettudományos versenyek

Február 8-án zajlott iskolánkban a Teleki Pál Országos Földrajzverseny iskolai fordulója 7-8. osztályosok számára. Első helyezést szerzett Kustos Bence (8.c).
Február 17-én a Református Kollégiumban, a Császár Elemér pápai járási természettudományos versenyen Horváth Ármin (7.e), Kovács Anna Lili (8.e) és Karácsonyi Márk (8.e) tisztes helytállással képviselték iskolánkat.
Február 22-én két verseny is folyt intézményünkben. A Kaán Károly Országos Természetismereti Verseny iskolai fordulóján első helyezést ért el az ötödikesek közül Méhes Lotti (5.a), a hatodikosok közül Varga Luca (6.a).

A megyei szép kiejtési versenyen

Február 15-én Veszprémben, a Deák Ferenc Általános Iskolában zajlott a Kazinczy Ferencről elnevezett Szép Magyar Beszéd verseny megyei fordulója. A decemberi házi versenyen az 5-6. osztályosok között Horváth Milán (6.a), a 7-8. osztályosok között Kovács Anna Lili (8.e) lett az első, ők képviselték a tarczysokat a megyei fordulón. A versenyzők először a szabadon választott szöveget olvasták fel, majd kis szünet után az ismeretlen kötelező szöveget. Milán a dicséretes 3. helyezést érte el. Tanára Kaprinayné Megyeri Zsuzsanna. Lili kiváló teljesítménnyel első helyezést szerzett, folytatja a versenyzést az országos döntőben, melyet idén Balatonbogláron rendeznek. Felkészítője Nagyné Egyházi Edina. Gratulálunk a szép eredményekhez, további sikereket kívánunk!

Füstmentes nap

Minden évben november 3. csütörtökje a füstmentes nap, illetve a „Ne gyújts rá!" világnap. Ehhez kapcsolódóan 2016. november 16-án a 8. osztályosoknak iskolánk védőnői tartottak játékos vetélkedőt.
A csapatok különböző feladatokat kaptak, volt totó, szövegkiegészítés, „Most mutasd meg!" játék. Nagyon érdekes volt az előadás végén működő „cigigép", ami szemléltette, hogy mennyi káros anyag jut az emberi szervezetbe egy szál cigaretta elszívása során. Köszönjük Csilla és Virág néni munkáját. Remélem, sokat tanultatok a hallottakból, és nem lesztek rabjai ennek a káros szenvedélynek.
Kovács Gézáné Anikó néni szervező

Tartalom átvétel