Skip to Content

PÁLYÁZAT A TARCZY LAJOS ÁLTALÁNOS ISKOLA INTÉZMÉNYVEZETŐI BEOSZTÁSÁNAK ELLÁTÁSÁRA

Az Emberi Erőforrások Minisztere "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdetett a Tarczy Lajos Általános Iskola Intézményvezető (magasabb vezető) beosztás ellátására.
A vezetői megbízás időtartama: a vezetői megbízás határozott időre, 2016.08.01-2021.08.15-ig szól.
A pályázat benyújtásának határideje: 2016. március 30.
Benyújtott pályázat:
Pályázó: Venczel Csaba

Venczel Csaba intézményvezetői pályázata

Célnyelvi mérés eredménye

A célnyelvi mérést a két tanítási nyelvű nevelés-oktatást folytató általános- és középiskolák hatodik, nyolcadik és tizedik évfolyamán a két tanítási nyelvű nevelés-oktatásban részt vevő tanulók körében a célnyelvből kell lefolytatni (tanév rendje 9. § (5)-(6)). Az ország összes két tanítási nyelvű nevelés-oktatást folytató feladatellátási helyén a mérésben érintett 6., 8., illetve 10. évfolyamos tanulók azonos időpontban és azonos körülmények között írják meg a mérést. A célnyelvi mérés célja elsősorban az, hogy az iskolákat szembesítse saját nyelvoktatásuk eredményességével.

Versenyeredményeink 2015/2016

2016. 06. 01. Pápai városi-járási atlétikai verseny 3-4. osztályosoknak. Rendező: Pápai Atlétika Klub
Mezei futás, 600 m, lányok 3.o.
I. Kovács Ivett 3.a - testnevelő Kissné Bolla Judit
Mezei futás, 600 m, fiúk 3.o.
II. Kundi Xavér 3.a - testnevelő Kissné Bolla Judit
III.

Megjelent a Suli-Ébresztő 2016. májusi száma

A 24 oldalas, részben angol nyelvű májusi szám letölthető PDF-formátumban ide kattintva! (1,5 MB) A tartalomból:

  • Határtalanul (Benkő Ármin, Hortobágyi Barnabás, Licsauer Márk 7.c, Farkas Dorina, Fleck Krisztina, Friss Luca, Gurbács Martin, Lukács Attila, Németh Dominik Kristóf, Péntek Alexandra, Péntek Tamás, Sós Benjámin Sólyom, Véber Gábor, Verrasztó Eszter 7.a)
  • Továbbtanulási terveimről (Bella Martin, Horváth Rebeka, Balogh Bálint, Dobosi Kitti, Farkasdy Petra 8.a, Horváth Bálint, Szórád Gergely, Sztojka Dalma, Jakab Martin, Rácz Dóra, Németh Gréta, Sághi Dániel 8.c, Fekete Kata, Szakács Gergő, Szukics Zsófi, Cserneczky Laura, Szántó Celina, Vizkeleti Kristóf, Bank Elina Zoé, Szabó Gergely, Kálmán Luca, Kuti Áron 8.e)

A Felvidéken jártak a tarczysok

A Tarczy Lajos Általános Iskola ebben a tanévben is részt vett a Határtalanul elnevezésű programban, melynek során március 16. és 18. között Felvidékre kirándultak az intézmény hetedik évfolyamosai, összesen 39 tanulóval és 4 kísérőtanárral. A pályázat keretében ma délelőtt témanapot tartottak, melyen a kiránduláson résztvevők fényképes prezentáció keretében élménybeszámolót tartottak iskolatársaiknak, s tesztet töltöttek ki a látottakkal kapcsolatosan.

Szavalóverseny a költészet napján a Tarczyban

Huszonhetedik éve szervezi meg a költészet napjához kapcsolódóan a Tarczy Lajos Általános Iskola a városi-területi Nagy László szavalóversenyt, melyre idén több mint hatvan általános iskoláskorú diák nevezett. A rangos megmérettetésen a város össze általános iskolája részt vett ,de érkeztek tanulók Ugodból, Homokbödögéről, Lovászpatonáról és a hetényi Tarczy Lajos Alapiskolából is.
- Első, második és harmadik osztályosoknak nincs kötelező vers, ők csak a szabadon választott költeményt adják elő. A 4., 5., 6., 7. és 8. osztályosoknak adtunk ki kötelező verset, természetesen Nagy Lászlótól, valamint Szabó T. Annától - mondta Kaprinayné Megyeri Zsuzsanna szervező.

A 2016/2017. tanévben a hit- és erkölcstan oktatás megszervezését vállaló egyházi jogi személyek adatainak közzététele

Hivatkozva a 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 182/A. § (3) bekezdésében foglaltakra közzéteszem az egyházi jogi személytől kapott tájékoztatás alapján a következő (2016/2017.) tanévben a hit- és erkölcstan oktatás megszervezését vállaló egyházi jogi személyek megnevezését és az iskola székhelye, feladatellátási helye szerint illetékes képviselőjének nevét, címét, ennek tényéről értesítem az egyházi jogi személyt.
Magyar Katolikus Egyház, képviselője: Salgó Ferenc plébános, 8500 Pápa, Anna tér 9.
Magyarországi Református Egyház, képviselője: Márkus Mihály lelkész, 8500 Pápa, Zimmermann u. 2.,
Magyarországi Evangélikus Egyház, képviselője: Polgárdi Sándor esperes, 8500 Pápa, Széchenyi u. 15.
HIT Gyülekezete, képviselője: Ortutay Gábor lelkész, 8500 Pápa, Kisfaludy u. 16/b.

Felsősök programja a víz világnapján

A víz világnapja alkalmából a Várkertfürdő látogatást szervezett az iskolásoknak. A felsősök közül osztályonként 3-3 tanulót vittünk erre a programra. Sok érdekességet láthattunk, pl. a medencében sétálhattunk 5 méteres mélységben, utána a csúszdatorony tetejéről 13 méteres magasságból néztünk körül. A műszaki berendezéseket is bemutatták. Átsétáltunk a termál- és gyógyászati részlegen, ahol ivóvízzel kínáltak bennünket. Végül meglepetéssel kedveskedtek a gyerekeknek, kedvezményes diák belépőjegyet ajándékoztak.
Köszönjük a lehetőséget.
Saár Györgyi és Kovács Gézáné Anikó néni kísérő tanárok

BEÍRATÁSI HIRDETMÉNY

Tulipánok földjén - Kampen, Hollandia

Zuhogó esőben gyülekeztünk a várkerti parkolóban és vártuk a buszt, amely 1500 km-re visz minket. Már besötétedett, mire bepakoltuk a csomagokat, elbúcsúztunk az aggódó szülőktől és megkezdődött az egyhetes kaland, melyre 31 tarczys diák és 2 tanár vállalkozott. Irány Kampen, Hollandia!
Már egy éve terveztük a testvériskolai kapcsolat kialakítását az Ichthtus College nevű kampeni középiskolával, ahová 12 éves kortól járnak a diákok. Januárban látogatott el hozzánk két holland kolléganő és úgy tűnt, hogy a Pápai Református Gimnázium hosszú évekre visszanyúló kapcsolata segítségével végre a mi iskolánk is bekapcsolódhat a nemzetközi együttműködésbe. A refisek áprilisra terveztek egy egyhetes utazást a testvérvárosba és felajánlották, hogy tarczysok is csatlakozhatnak a csoporthoz. Nagy örömünkre diákjaink lelkesen jelentkeztek és hamar összeállt a 31 fős delegáció 6., 7., és többségében 8. évfolyamos diákokból.

Hardi Tünde tagozatvezető teljes cikke itt olvasható!

Syndicate content