Skip to Content

FELHÍVÁS

a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Pápai Tankerülete fenntartásában működő iskolákba történő beíratásra

Plakát, Szülői tájékoztató.pdf, 3. sz. melléklet szülői nyilatkozat-felügyeleti jog.pdf

Tavaszi túra a Bakonyban

A népszerű mozi látogatások után az alsós Diákönkormányzat következő programja gyalogtúra volt.
Április 3-án csütörtök délután közel 90 alsós tanulóval fedeztük fel a Csurgú-kúthoz vezető túraösvény tavaszi hangulatát.. Busszal Farkasgyepűig utaztunk, onnan elemózsiával, innivalóval felszerelkezve vágtunk neki az 1 órás gyalogútnak. Az élen haladó gyerekek hamar megtanulták, hogy a zöld jelzésen haladunk, s minden elágazásnál bevárjuk a végét is.
Útközben megcsodáltuk az ébredő természetet, a kora tavaszi virágokat. A Csurgó-kút festői környezete nemcsak a kicsiket, de a kísérő felnőtteket is lenyűgözte.

St Patrick's Day Cavalcade

The young and old dressed up in green again for the Irish national holiday, St Patrick's Day on 17th March. The colourful festival celebrated by the English-Hungarian bilingual section was absolutely perfect. The sun chased away the clouds and we all enjoyed the festival in bright sunshine.
The students, wearing the numerous shades of green, gathered in the assembly hall. They held the symbols of St Patrick's Day: shamrocks, rainbows and leprechaun hats.

Kedves Nagycsoportos Óvodások!

Sok szeretettel várunk Benneteket szüleitekkel együtt húsvéti játszóházunkra április 16-án fél 5-kor a Tarczy Lajos Általános Iskola aulájában.


Szeretettel: a tanító nénik

A letter from our teacher in the BBC History magazine

Zsófia Réka Marton, history teacher of the Hungarian-English bilingual section is a regular reader of the British BBC History magazine. She wrote a letter to the magazine in response of a previous article of Napoleon's siblings. The following interesting letter of hers was published in the magazine's February issue.

Ez kész! Pénz!

Az alsós Diákönkormányzat szervezésében több héten keresztül tartott a felkészülés az Ez kész! Pénz! című rajzfilmsorozathoz kapcsolódó vetélkedőre, melyen alsó tagozatos tanulók vehettek részt február 6-án délután.
Az Ez kész! Pénz! című rajzfilmsorozat általános ismereteket tartalmaz a pénzről, a pénzügyi rendszerekről. Igyekszik általános képet adni a pénzügyi világ rejtelmeiről. A gyerekek kibővíthették ismereteiket új fogalmakkal - csereérték, váltó, bankszámla, adó, rezsi... - pénzhez kapcsolódó szólásokkal - Szórja a pénzt, fogához veri a garast stb. - megtudhatták, miből tevődik össze egy termék ára.

Ismét Szülők-Nevelők bálja a Tarczyban!

Karácsonyi üdvözlet a bátraknak

Bátrak karácsonya címmel hirdetett rajzpályázatot a Stratégiai Légiszállítási Képesség (Pápa Bázisrepülőtér, Nehéz Légiszállító Ezred, NATO Légiszállítást Kezelő Programiroda, Boeing) a pápai általásnos iskolák tanulóinak. Arra kérték a kisdiákokat, hogy karácsonyi rajzzal, és rövid magyar és angol nyelvű üzenettel köszöntsék azokat a bátor katonákat, akik egy konfliktusos övezetben teljesítenek szolgálatot és az idei karácsonyt hazájuktól és szeretteiktől távol kell tölteniük. Az elkészült rajzokat egy C-17-es gép repíti majd el a bátraknak.

Hétmérföldes mesevetélkedő

Nagy fába vágták a fejszéjüket azok a tanulók és tanítónők, akik beneveztek a „7mérföldes csizmában heted7 határon át" nevű 7 fordulós országos mesevetélkedőbe. Iskolánkban az első forduló december 18-án zajlott. A gyerekek négy előre kiadott magyar népmeséből készültek fel alaposan: Három kívánság, A rest macska, A rátóti csikótojás, A hiú király.

Syndicate content