Skip to Content

Vetélkedő a pápai szerzetesrendekről

A Szent István Római Katolikus Általános Iskola a város 800 éves évfordulójához kapcsolódva hirdette meg a három fordulóból álló vetélkedőt, amelyet a pápai szerzetesrendek témakörében szerveztek meg a város felső tagozatosai részére. A versenyre összesen 13, 4-4 fős csapat jelentkezett. Az első két írásbeli fordulót követően ma tartották a döntőt, ahol szóban is megmérettette magát a hat csapat az iskola aulájában.

Tájékoztató a 2014/2015. tanév első évfolyamára felvett tanköteles gyermekekről

A 2014/2015. tanév első évfolyamára felvett tanköteles gyermekek osztálynévsorai az alábbi hivatkozásra kattintva tekinthető meg:

Elsős osztálynévsorok

A szülői értekezletekről szóló tájékoztató anyag megtekinthető az alábbi hivatkozásra kattintva:

Meghívó szülői értekezletre

Idegen nyelvi verseny a Munkácsy iskolában

Sikeresen szerepeltünk a Munkácsy Mihály Általános Iskola által meghirdetett angol-német nyelvi verseny írásbeli fordulóján, így továbbjutottunk a szóbeli megmérettetésre, amelyet május 7-én rendeztek. A megnyitón elmondták mindenkinek, hogy melyik terembe kell bemennie. Ezután egyesével hívták be a gyerekeket, hogy elmondhassák az arról a témáról eszükbe jutó gondolatokat, amit kihúztak. A 6. évfolyamon képleírás is szerepelt a feladatok között.

Katasztrófavédelmi verseny országos döntője

Újabb remek szereplés az országos döntőn
2014. április 26. 21:11

Az esős idő ellenére idén immáron huszonegyedik alkalommal rendezte meg a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyt a Városligetben.

Tavaszi túra a Bakonyban

A népszerű mozi látogatások után az alsós Diákönkormányzat következő programja gyalogtúra volt.
Április 3-án csütörtök délután közel 90 alsós tanulóval fedeztük fel a Csurgú-kúthoz vezető túraösvény tavaszi hangulatát.. Busszal Farkasgyepűig utaztunk, onnan elemózsiával, innivalóval felszerelkezve vágtunk neki az 1 órás gyalogútnak. Az élen haladó gyerekek hamar megtanulták, hogy a zöld jelzésen haladunk, s minden elágazásnál bevárjuk a végét is.
Útközben megcsodáltuk az ébredő természetet, a kora tavaszi virágokat. A Csurgó-kút festői környezete nemcsak a kicsiket, de a kísérő felnőtteket is lenyűgözte.

St Patrick's Day Cavalcade

The young and old dressed up in green again for the Irish national holiday, St Patrick's Day on 17th March. The colourful festival celebrated by the English-Hungarian bilingual section was absolutely perfect. The sun chased away the clouds and we all enjoyed the festival in bright sunshine.
The students, wearing the numerous shades of green, gathered in the assembly hall. They held the symbols of St Patrick's Day: shamrocks, rainbows and leprechaun hats.

Kedves Nagycsoportos Óvodások!

Sok szeretettel várunk Benneteket szüleitekkel együtt húsvéti játszóházunkra április 16-án fél 5-kor a Tarczy Lajos Általános Iskola aulájában.


Szeretettel: a tanító nénik

FELHÍVÁS

a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Pápai Tankerülete fenntartásában működő iskolákba történő beíratásra

Plakát, Szülői tájékoztató.pdf, 3. sz. melléklet szülői nyilatkozat-felügyeleti jog.pdf

A letter from our teacher in the BBC History magazine

Zsófia Réka Marton, history teacher of the Hungarian-English bilingual section is a regular reader of the British BBC History magazine. She wrote a letter to the magazine in response of a previous article of Napoleon's siblings. The following interesting letter of hers was published in the magazine's February issue.

Syndicate content