Skip to Content

Megjelent a Suli-Ébresztő 2016. októberi száma

A 24 oldalas, részben angol és német nyelvű októberi szám letölthető PDF-formátumban ide kattintva! (2 MB) A tartalomból:

  • Rekordszámú középfokú nyelvvizsga a két tannyelvű tagozaton - Hardi Tünde, tagozatvezető
  • Nyári élmények / Summer experiences / Sommererlebnisse - Gyimóti Petra, Bikali Veronika, Horváth Gergő, Rátz Marcell 5.a, Kádi Patrícia, Kovács Bálint, Kolos Klausz, Petrik Simon 6.e, Földing Milán, Samy Borsos, Milus Gábor 7.c, Piros Petra, Szabó Violetta, Morbo Maximilien, Kiss Kata, Lázár Gréta, Pongrácz Luca, Horváth Evelin, Szabó Marcell 7.e,

“Megváltott a tizenhárom...” - Az október 6-i ünnepség

A 6.c, 7.c és 8.e osztályos tanulók megható ünnepélyt tartottak az iskola aulájában október 6-án. Felkészítő tanáruk Tóthné Bogdán Zita volt, aki a próbákat irányította, a műsor összeállításában és a szervezésben segítőjeként Rostáné Horváth Ida tanárnő vállalt szerepet. Az előadás remek lett. Nagy Gabriella tanítónő szólóéneke színesítette a műsort, amely szomorú hangulatú volt, néhány embernek szinte könnyet csalt a szemébe. A tanulók kétszer szerepeltek: először az alsósoknak, majd a felsősöknek. A szereplők izgultak az előadás előtt, de a nagy lámpaláz ellenére az előadás gyönyörű szép volt.

60 éve történt - vetélkedő az 1956-os forrdalom és szabadságharc tiszteletére

Kedves Tarczys Diákok!

Vetélkedőt hirdetünk 5-8. osztályos tanulók részére. 3 fős csapatok jelentkezését várjuk. Egy osztályból több csapat is jelentkezhet.

Beadási határidő 2016. október 12.

Beadás módja: e-mail-ben (rostane.ida@gmail.com címre) vagy papíron.

Részletek a mellékletben, ide kattintva. Jó munkát kívánok!

Rostáné Horváth Ida szervező

Versenyeredményeink 2015/2016

2016. 06. 18. Nemzetközi miniolimpia, asztalitenisz, Bánhidi Márk emlékverseny, Pápa
Újonc, lányok
I. Heizler Korina 7.e - edzők: Dudás Szabolcs, Péter Pál

2016. 06. 11. Megyei utánpótlás asztalitenisz verseny, Veszprém
Újonc, lányok
II. Heizler Korina 7.e - edzők: Dudás Szabolcs, Péter Pál

Célnyelvi mérés eredménye

A célnyelvi mérést a két tanítási nyelvű nevelés-oktatást folytató általános- és középiskolák hatodik, nyolcadik és tizedik évfolyamán a két tanítási nyelvű nevelés-oktatásban részt vevő tanulók körében a célnyelvből kell lefolytatni (tanév rendje 9. § (5)-(6)). Az ország összes két tanítási nyelvű nevelés-oktatást folytató feladatellátási helyén a mérésben érintett 6., 8., illetve 10. évfolyamos tanulók azonos időpontban és azonos körülmények között írják meg a mérést. A célnyelvi mérés célja elsősorban az, hogy az iskolákat szembesítse saját nyelvoktatásuk eredményességével.

A Felvidéken jártak a tarczysok

A Tarczy Lajos Általános Iskola ebben a tanévben is részt vett a Határtalanul elnevezésű programban, melynek során március 16. és 18. között Felvidékre kirándultak az intézmény hetedik évfolyamosai, összesen 39 tanulóval és 4 kísérőtanárral. A pályázat keretében ma délelőtt témanapot tartottak, melyen a kiránduláson résztvevők fényképes prezentáció keretében élménybeszámolót tartottak iskolatársaiknak, s tesztet töltöttek ki a látottakkal kapcsolatosan.

Szavalóverseny a költészet napján a Tarczyban

Huszonhetedik éve szervezi meg a költészet napjához kapcsolódóan a Tarczy Lajos Általános Iskola a városi-területi Nagy László szavalóversenyt, melyre idén több mint hatvan általános iskoláskorú diák nevezett. A rangos megmérettetésen a város össze általános iskolája részt vett ,de érkeztek tanulók Ugodból, Homokbödögéről, Lovászpatonáról és a hetényi Tarczy Lajos Alapiskolából is.
- Első, második és harmadik osztályosoknak nincs kötelező vers, ők csak a szabadon választott költeményt adják elő. A 4., 5., 6., 7. és 8. osztályosoknak adtunk ki kötelező verset, természetesen Nagy Lászlótól, valamint Szabó T. Annától - mondta Kaprinayné Megyeri Zsuzsanna szervező.

PÁLYÁZAT A TARCZY LAJOS ÁLTALÁNOS ISKOLA INTÉZMÉNYVEZETŐI BEOSZTÁSÁNAK ELLÁTÁSÁRA

Az Emberi Erőforrások Minisztere "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdetett a Tarczy Lajos Általános Iskola Intézményvezető (magasabb vezető) beosztás ellátására.
A vezetői megbízás időtartama: a vezetői megbízás határozott időre, 2016.08.01-2021.08.15-ig szól.
A pályázat benyújtásának határideje: 2016. március 30.
Benyújtott pályázat:
Pályázó: Venczel Csaba

Venczel Csaba intézményvezetői pályázata

A 2016/2017. tanévben a hit- és erkölcstan oktatás megszervezését vállaló egyházi jogi személyek adatainak közzététele

Hivatkozva a 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 182/A. § (3) bekezdésében foglaltakra közzéteszem az egyházi jogi személytől kapott tájékoztatás alapján a következő (2016/2017.) tanévben a hit- és erkölcstan oktatás megszervezését vállaló egyházi jogi személyek megnevezését és az iskola székhelye, feladatellátási helye szerint illetékes képviselőjének nevét, címét, ennek tényéről értesítem az egyházi jogi személyt.
Magyar Katolikus Egyház, képviselője: Salgó Ferenc plébános, 8500 Pápa, Anna tér 9.
Magyarországi Református Egyház, képviselője: Márkus Mihály lelkész, 8500 Pápa, Zimmermann u. 2.,
Magyarországi Evangélikus Egyház, képviselője: Polgárdi Sándor esperes, 8500 Pápa, Széchenyi u. 15.
HIT Gyülekezete, képviselője: Ortutay Gábor lelkész, 8500 Pápa, Kisfaludy u. 16/b.

Felsősök programja a víz világnapján

A víz világnapja alkalmából a Várkertfürdő látogatást szervezett az iskolásoknak. A felsősök közül osztályonként 3-3 tanulót vittünk erre a programra. Sok érdekességet láthattunk, pl. a medencében sétálhattunk 5 méteres mélységben, utána a csúszdatorony tetejéről 13 méteres magasságból néztünk körül. A műszaki berendezéseket is bemutatták. Átsétáltunk a termál- és gyógyászati részlegen, ahol ivóvízzel kínáltak bennünket. Végül meglepetéssel kedveskedtek a gyerekeknek, kedvezményes diák belépőjegyet ajándékoztak.
Köszönjük a lehetőséget.
Saár Györgyi és Kovács Gézáné Anikó néni kísérő tanárok

Syndicate content