Skip to Content

INGYENES SZÁMÍTÓGÉPES TANFOLYAM ISKOLÁNKBAN 16 évestől 65 éves korig! A "Digitális szakadék csökkentése projekt keretében"

INGYENES SZÁMÍTÓGÉPES TANFOLYAM A GINOP-6.1.2-15-2015-00001 Digitális szakadék csökkentése projekt keretében

Az Oktker-Nodus Kiadó Kft. 35 órás IKER 1. kezdő számítógépes tanfolyamot indít (Képzés Nysz: E-000515/2014/D028).

Jelmezes tavaszváró diszkó felsősöknek

Március 17-én délután végre sikerült megrendezni a felsősök számára is a télűző karnevált. Vilman Melinda, a Diákönkormányzat munkáját segítő pedagógus javaslatára az osztályok egy-egy színt jelenítettek meg. A farsang időpontját többször későbbre kellett halasztani a hullámokban támadó, tanulókat, tanárokat egyformán ágynak döntő vírusok miatt; máskor egyéb aulás programok okozták a csúszást. Tóthné Bogdán Zita tanárnő állt helyt a lebonyolításban.

Meghívó hit- és erkölcstan oktatásról tájékoztató szülői értekezletre

Tisztelt Szülő!

Értesítem, hogy 2017. március 8-án 17 órakor
az egyházak képviselői tájékoztatást adnak az iskolának, a tanulóknak és a szülőknek arról,
hogy igény esetén a hit- és erkölcstan oktatást milyen módon szervezik meg.

A tájékoztatás helyszíne: iskolánk díszterme. Venczel Csaba intézményvezető Tarczy Lajos Általános Iskola

Venczel Csaba intézményvezető

Megjelent a Suli-Ébresztő 2017. februári száma

A 28 oldalas - részben angol és német nyelvű - februári szám letölthető PDF-formátumban ide kattintva! (1,08 MB). A tartalomból:

  • A Kossuth Szövetség arany okleveles díjazottja lettem (Horváth Tifani, 8.c)
  • Megemlékezés a magyar kultúra napjáról
  • Karácsonyi hangverseny a Tarczyban (Babos Petra, papa-ma.hu)
  • Hogyan telt a téli szünetem? (Gyimóti Petra, Kiss Nóra, Kis Levente Pál (5.a), Milus Gábor, Kuti Vanda, Csík Zsófia, Földing Milán, Borsos Samy, Batka Anna (7.c), Szabó Violetta, Bolla Barbara, Szalóky Szofi, Szabó Marcell, Kiss Kata, Szabó Alexandra, Horváth Ármin, Takács Leila, Karakai Anna, Bereczky Noé, Morbo Maximilien (7.e),

Ismét Szülők -Nevelők bálja iskolánkban!

Tisztelt Szülők!

Iskolánk Tantestülete és Szülői Munkaközössége

2017. február 18-án, szombaton 19.00 órai kezdettel ismét

Szülők - Nevelők bált

szervez a Tarczy Lajos Általános Iskola aulájában.

Zene: FÖNIX és TREND zenekarok, vacsora: VITAFIT étterem

Szeretettel várjuk a kedves Szülőket, Hozzátartozókat, Barátaikat!

Megemlékezés a magyar kultúra napjáról

A kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én fejezte be a Himnuszt. Ezt a napot nemzeti imádságunk születésnapjának tartjuk, és 1989 óta a magyar kultúra napjaként tiszteljük.
Január 20-án pénteken az első tanítási órában a tornateremben gyűlt össze a Tarczy iskola, hogy megünnepelje a nemzetünk összetartozását jelképező nevezetes napot. A 7.a osztály tanulói méltó módon emlékeztek verses-zenés összeállítással, melynek szervezője Ásványi Lászlóné Márti néni volt. A műsorban közreműködött a 8.e osztályból Szalay Violetta, Hunyadi-Nagy Sára, az 5.e-ból Szalay Marcell és Babai Anna valamint Győrffyné Mátis Márta tanárnő.

Őszinte együttérzésünk az olaszországi buszbaleset áldozatainak hozzátartozóival!

Kedves Gyerekek, Kollégák!

Hétfőn, a második óra utáni szünetben megemlékezést tartunk iskolánk aulájában az olaszországi buszbaleset áldozatainak tiszteletére. Ezt követően az osztályok diákönkormányzati képviselői egy-egy mécsest helyeznek el az aula melletti kopjafánál.

“Megváltott a tizenhárom...” - Az október 6-i ünnepség

A 6.c, 7.c és 8.e osztályos tanulók megható ünnepélyt tartottak az iskola aulájában október 6-án. Felkészítő tanáruk Tóthné Bogdán Zita volt, aki a próbákat irányította, a műsor összeállításában és a szervezésben segítőjeként Rostáné Horváth Ida tanárnő vállalt szerepet. Az előadás remek lett. Nagy Gabriella tanítónő szólóéneke színesítette a műsort, amely szomorú hangulatú volt, néhány embernek szinte könnyet csalt a szemébe. A tanulók kétszer szerepeltek: először az alsósoknak, majd a felsősöknek. A szereplők izgultak az előadás előtt, de a nagy lámpaláz ellenére az előadás gyönyörű szép volt.

Syndicate content