Skip to Content

Megjelent a Suli-Ébresztő 2016. decemberi száma

A 20 oldalas decemberi szám letölthető PDF-formátumban ide kattintva! (1,04 MB) A tartalomból:

  • A Vígszínházban jártunk (Gál Viktória 7.c)
  • Karácsonyt várva (Császár Jácint 8.c)
  • Bihari élményeinkről (Kiss Kata, Horváth Ármin, Horváth Evelin, Szabó Marcell, Szalóky Szofi, Nagy Jázmin, Pongrácz Luca Anna 7.e)

“Megváltott a tizenhárom...” - Az október 6-i ünnepség

A 6.c, 7.c és 8.e osztályos tanulók megható ünnepélyt tartottak az iskola aulájában október 6-án. Felkészítő tanáruk Tóthné Bogdán Zita volt, aki a próbákat irányította, a műsor összeállításában és a szervezésben segítőjeként Rostáné Horváth Ida tanárnő vállalt szerepet. Az előadás remek lett. Nagy Gabriella tanítónő szólóéneke színesítette a műsort, amely szomorú hangulatú volt, néhány embernek szinte könnyet csalt a szemébe. A tanulók kétszer szerepeltek: először az alsósoknak, majd a felsősöknek. A szereplők izgultak az előadás előtt, de a nagy lámpaláz ellenére az előadás gyönyörű szép volt.

60 éve történt - vetélkedő az 1956-os forrdalom és szabadságharc tiszteletére

Kedves Tarczys Diákok!

Vetélkedőt hirdetünk 5-8. osztályos tanulók részére. 3 fős csapatok jelentkezését várjuk. Egy osztályból több csapat is jelentkezhet.

Beadási határidő 2016. október 12.

Beadás módja: e-mail-ben (rostane.ida@gmail.com címre) vagy papíron.

Részletek a mellékletben, ide kattintva. Jó munkát kívánok!

Rostáné Horváth Ida szervező

Versenyeredményeink 2015/2016

2016. 06. 18. Nemzetközi miniolimpia, asztalitenisz, Bánhidi Márk emlékverseny, Pápa
Újonc, lányok
I. Heizler Korina 7.e - edzők: Dudás Szabolcs, Péter Pál

2016. 06. 11. Megyei utánpótlás asztalitenisz verseny, Veszprém
Újonc, lányok
II. Heizler Korina 7.e - edzők: Dudás Szabolcs, Péter Pál

Célnyelvi mérés eredménye

A célnyelvi mérést a két tanítási nyelvű nevelés-oktatást folytató általános- és középiskolák hatodik, nyolcadik és tizedik évfolyamán a két tanítási nyelvű nevelés-oktatásban részt vevő tanulók körében a célnyelvből kell lefolytatni (tanév rendje 9. § (5)-(6)). Az ország összes két tanítási nyelvű nevelés-oktatást folytató feladatellátási helyén a mérésben érintett 6., 8., illetve 10. évfolyamos tanulók azonos időpontban és azonos körülmények között írják meg a mérést. A célnyelvi mérés célja elsősorban az, hogy az iskolákat szembesítse saját nyelvoktatásuk eredményességével.

A Felvidéken jártak a tarczysok

A Tarczy Lajos Általános Iskola ebben a tanévben is részt vett a Határtalanul elnevezésű programban, melynek során március 16. és 18. között Felvidékre kirándultak az intézmény hetedik évfolyamosai, összesen 39 tanulóval és 4 kísérőtanárral. A pályázat keretében ma délelőtt témanapot tartottak, melyen a kiránduláson résztvevők fényképes prezentáció keretében élménybeszámolót tartottak iskolatársaiknak, s tesztet töltöttek ki a látottakkal kapcsolatosan.

Szavalóverseny a költészet napján a Tarczyban

Huszonhetedik éve szervezi meg a költészet napjához kapcsolódóan a Tarczy Lajos Általános Iskola a városi-területi Nagy László szavalóversenyt, melyre idén több mint hatvan általános iskoláskorú diák nevezett. A rangos megmérettetésen a város össze általános iskolája részt vett ,de érkeztek tanulók Ugodból, Homokbödögéről, Lovászpatonáról és a hetényi Tarczy Lajos Alapiskolából is.
- Első, második és harmadik osztályosoknak nincs kötelező vers, ők csak a szabadon választott költeményt adják elő. A 4., 5., 6., 7. és 8. osztályosoknak adtunk ki kötelező verset, természetesen Nagy Lászlótól, valamint Szabó T. Annától - mondta Kaprinayné Megyeri Zsuzsanna szervező.

PÁLYÁZAT A TARCZY LAJOS ÁLTALÁNOS ISKOLA INTÉZMÉNYVEZETŐI BEOSZTÁSÁNAK ELLÁTÁSÁRA

Az Emberi Erőforrások Minisztere "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdetett a Tarczy Lajos Általános Iskola Intézményvezető (magasabb vezető) beosztás ellátására.
A vezetői megbízás időtartama: a vezetői megbízás határozott időre, 2016.08.01-2021.08.15-ig szól.
A pályázat benyújtásának határideje: 2016. március 30.
Benyújtott pályázat:
Pályázó: Venczel Csaba

Venczel Csaba intézményvezetői pályázata

A 2016/2017. tanévben a hit- és erkölcstan oktatás megszervezését vállaló egyházi jogi személyek adatainak közzététele

Hivatkozva a 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 182/A. § (3) bekezdésében foglaltakra közzéteszem az egyházi jogi személytől kapott tájékoztatás alapján a következő (2016/2017.) tanévben a hit- és erkölcstan oktatás megszervezését vállaló egyházi jogi személyek megnevezését és az iskola székhelye, feladatellátási helye szerint illetékes képviselőjének nevét, címét, ennek tényéről értesítem az egyházi jogi személyt.
Magyar Katolikus Egyház, képviselője: Salgó Ferenc plébános, 8500 Pápa, Anna tér 9.
Magyarországi Református Egyház, képviselője: Márkus Mihály lelkész, 8500 Pápa, Zimmermann u. 2.,
Magyarországi Evangélikus Egyház, képviselője: Polgárdi Sándor esperes, 8500 Pápa, Széchenyi u. 15.
HIT Gyülekezete, képviselője: Ortutay Gábor lelkész, 8500 Pápa, Kisfaludy u. 16/b.

Felsősök programja a víz világnapján

A víz világnapja alkalmából a Várkertfürdő látogatást szervezett az iskolásoknak. A felsősök közül osztályonként 3-3 tanulót vittünk erre a programra. Sok érdekességet láthattunk, pl. a medencében sétálhattunk 5 méteres mélységben, utána a csúszdatorony tetejéről 13 méteres magasságból néztünk körül. A műszaki berendezéseket is bemutatták. Átsétáltunk a termál- és gyógyászati részlegen, ahol ivóvízzel kínáltak bennünket. Végül meglepetéssel kedveskedtek a gyerekeknek, kedvezményes diák belépőjegyet ajándékoztak.
Köszönjük a lehetőséget.
Saár Györgyi és Kovács Gézáné Anikó néni kísérő tanárok

Syndicate content