Skip to Content

PÁLYÁZAT A TARCZY LAJOS ÁLTALÁNOS ISKOLA INTÉZMÉNYVEZETŐI BEOSZTÁSÁNAK ELLÁTÁSÁRA

Az Emberi Erőforrások Minisztere "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdetett a Tarczy Lajos Általános Iskola Intézményvezető (magasabb vezető) beosztás ellátására.
A vezetői megbízás időtartama: a vezetői megbízás határozott időre, 2016.08.01-2021.08.15-ig szól.
A pályázat benyújtásának határideje: 2016. március 30.
Benyújtott pályázat:
Pályázó: Venczel Csaba

Venczel Csaba intézményvezetői pályázata

BEÍRATÁSI HIRDETMÉNY

Versenyeredményeink 2015/2016

2016. 04. 26. Városi-területi idegen nyelvi verseny 2. forduló 7-8. o. 2. Rendező: Erkel iskola
7. o. I. kategória, angol nyelv
I. Medzibrodszky Milán 7.c - felkészítő Bertalan Ágnes
8. o. II. kategória, angol nyelv
I. Bank Elina 8.e 
II. Kálmán Luca 8.e - felkészítőjük Francsics Ildikó
8. o. I. kategória, német nyelv
II. Sághi Dániel 8.c - felkészítő Tóthné Bogdán Zita

A Felvidéken jártak a tarczysok

A Tarczy Lajos Általános Iskola ebben a tanévben is részt vett a Határtalanul elnevezésű programban, melynek során március 16. és 18. között Felvidékre kirándultak az intézmény hetedik évfolyamosai, összesen 39 tanulóval és 4 kísérőtanárral. A pályázat keretében ma délelőtt témanapot tartottak, melyen a kiránduláson résztvevők fényképes prezentáció keretében élménybeszámolót tartottak iskolatársaiknak, s tesztet töltöttek ki a látottakkal kapcsolatosan.

Szavalóverseny a költészet napján a Tarczyban

Huszonhetedik éve szervezi meg a költészet napjához kapcsolódóan a Tarczy Lajos Általános Iskola a városi-területi Nagy László szavalóversenyt, melyre idén több mint hatvan általános iskoláskorú diák nevezett. A rangos megmérettetésen a város össze általános iskolája részt vett ,de érkeztek tanulók Ugodból, Homokbödögéről, Lovászpatonáról és a hetényi Tarczy Lajos Alapiskolából is.
- Első, második és harmadik osztályosoknak nincs kötelező vers, ők csak a szabadon választott költeményt adják elő. A 4., 5., 6., 7. és 8. osztályosoknak adtunk ki kötelező verset, természetesen Nagy Lászlótól, valamint Szabó T. Annától - mondta Kaprinayné Megyeri Zsuzsanna szervező.

A 2016/2017. tanévben a hit- és erkölcstan oktatás megszervezését vállaló egyházi jogi személyek adatainak közzététele

Hivatkozva a 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 182/A. § (3) bekezdésében foglaltakra közzéteszem az egyházi jogi személytől kapott tájékoztatás alapján a következő (2016/2017.) tanévben a hit- és erkölcstan oktatás megszervezését vállaló egyházi jogi személyek megnevezését és az iskola székhelye, feladatellátási helye szerint illetékes képviselőjének nevét, címét, ennek tényéről értesítem az egyházi jogi személyt.
Magyar Katolikus Egyház, képviselője: Salgó Ferenc plébános, 8500 Pápa, Anna tér 9.
Magyarországi Református Egyház, képviselője: Márkus Mihály lelkész, 8500 Pápa, Zimmermann u. 2.,
Magyarországi Evangélikus Egyház, képviselője: Polgárdi Sándor esperes, 8500 Pápa, Széchenyi u. 15.
HIT Gyülekezete, képviselője: Ortutay Gábor lelkész, 8500 Pápa, Kisfaludy u. 16/b.

Felsősök programja a víz világnapján

A víz világnapja alkalmából a Várkertfürdő látogatást szervezett az iskolásoknak. A felsősök közül osztályonként 3-3 tanulót vittünk erre a programra. Sok érdekességet láthattunk, pl. a medencében sétálhattunk 5 méteres mélységben, utána a csúszdatorony tetejéről 13 méteres magasságból néztünk körül. A műszaki berendezéseket is bemutatták. Átsétáltunk a termál- és gyógyászati részlegen, ahol ivóvízzel kínáltak bennünket. Végül meglepetéssel kedveskedtek a gyerekeknek, kedvezményes diák belépőjegyet ajándékoztak.
Köszönjük a lehetőséget.
Saár Györgyi és Kovács Gézáné Anikó néni kísérő tanárok

Megjelent a Suli-Ébresztő 2016. februári száma

A 32 oldalas, részben angol nyelvű februári szám letölthető PDF-formátumban ide kattintva! (1,29 MB) A tartalomból:

  • Nagy sebességű Internet a Tarczyban (Németh József)
  • Mi kérdeztünk – ti válaszoltatok… 

Hogy érezted magad a Tarczy-napon? (Csiszár Kitti, Horváth Réka, Kiss Vanessza 5.c, Milus Gábor 6.c, Berki Luca Rebeka, Piros Petra, Szabó Marcell, Pongrácz Luca Anna, Horváth Evelin, Karakai Anna 6.e, Farkas László, Dobosi Kitti, Horváth Rebeka 8.a)

Tulipánok földjén - Kampen, Hollandia

Zuhogó esőben gyülekeztünk a várkerti parkolóban és vártuk a buszt, amely 1500 km-re visz minket. Már besötétedett, mire bepakoltuk a csomagokat, elbúcsúztunk az aggódó szülőktől és megkezdődött az egyhetes kaland, melyre 31 tarczys diák és 2 tanár vállalkozott. Irány Kampen, Hollandia!
Már egy éve terveztük a testvériskolai kapcsolat kialakítását az Ichthtus College nevű kampeni középiskolával, ahová 12 éves kortól járnak a diákok. Januárban látogatott el hozzánk két holland kolléganő és úgy tűnt, hogy a Pápai Református Gimnázium hosszú évekre visszanyúló kapcsolata segítségével végre a mi iskolánk is bekapcsolódhat a nemzetközi együttműködésbe. A refisek áprilisra terveztek egy egyhetes utazást a testvérvárosba és felajánlották, hogy tarczysok is csatlakozhatnak a csoporthoz. Nagy örömünkre diákjaink lelkesen jelentkeztek és hamar összeállt a 31 fős delegáció 6., 7., és többségében 8. évfolyamos diákokból.

Hardi Tünde tagozatvezető teljes cikke itt olvasható!

Hálaadás a két tannyelvű tagozaton

Közel 400 évvel ezelőtti eseményre emlékeztek a két tannyelvű tagozat tanulói november 26-án. 1620 szeptemberében 102 férfi, nő és gyermek indult útnak a Mayflower nevű hajón, hogy Angliából az új világba hajózzanak. A vallási üldöztetés miatt új otthont keresők kemény körülményekkel találkoztak: a novemberi zord időjárás, majd a hosszú tél a zarándokok és tengerészek felének életét követelte. Az első Amerikában töltött évet a hajón, kevés élelemmel vészelték át, de a tavasz új reménységet hozott.

Syndicate content