Skip to Content

Az 5.a kirándulása a Kőszegi-hegységben

Május 29-én az 5.a osztály tanulói kirándultak a Kőszegi-hegységben. Íme néhány tanuló rövid élménybeszámolója:

Először Sitkén néztük meg a kálváriakápolnát. Velemben is volt egy templom, a Szent-Vid kápolna, azt is megnéztük. Írottkőhöz gyalog mentünk, elfáradtam, de megérte sokat sétálni, mert szép látvány fogadott minket. A Hörmann-forrásnál is voltunk, amiből nem lehetett inni, viszont a Hétvezér-forrásból igen. Utána sétáltunk a kőszegi vár környékén, majd a főtéren fagyit ettünk. Szerintem ez az osztálykirándulásunk volt eddig a legjobb, én nagyon élveztem.
Bikali Veronika

Ezen a kiránduláson mindenki nagyon jól érezte magát. Sok élményben volt részünk: kilátóban voltunk, átmentünk Ausztriába, erdőben barangoltunk. Túráztunk is: először 5 km-t, majd 3 km-t tettünk meg. Megkóstolhattuk a Hét-forrás ízeit, megnézhettük Kőszeg belvárosát. A buszból nagyon szép gólyákat láthattunk. De a legjobb az erdei barangolás volt. Sok érdekes virágot, fát és állatokat láthattunk.
Banai Kinga

Nagyon jó volt, szerintem! Nekem a kilátó is tetszett nagyon, de a Hét-forrás volt a legjobb. Még Ausztriába is átsétáltunk. Nagyon jó volt a fák közt lenni, és hallani a madarak hangját. Nem igazán láttunk állatot, de nagyon szép volt a környezet. Sok védett növényt láttunk. A fák nagyon magasak voltak, kb. 30-35 méteresek.
Lakatos Denisz

Most már úgy mentünk kirándulni, hogy felsősök vagyunk. Reggel sorakoztunk az iskola háta mögött és elindult a nagy kaland, amikor megjött a busz. A buszozás jó volt, sokat nevettünk... Velemben megnéztük a fafaragó tábort, ahol nagyon jó játékok voltak. Aztán egy kanyargós hegyi úton felmentünk a Szent-Vid kápolnához, ahonnét szép a kilátás. Ezt egy nagy túra követte: felmentünk az írottkői kilátóhoz és átgyalogoltunk Ausztriába. Számomra élmény volt ez a kirándulás.
Gyimóti Petra

Először Sitkén álltunk mag, majd ezt követően Velemben egy fafaragótábornál, ahol volt egy fűrészmalom és fa játékok. Azután a busz legközelebb a Szent Vid-kápolnánál állt meg, ahol csoportképet készítettünk. Ezután megnéztük a Hörmann-forrást és az Írottkőre mentünk. 5 km-en keresztül gyalogoltunk ami megint jó volt. Ott felmentünk egy kilátóra, amint lejöttünk egy kicsit ettünk. Átsétáltunk Ausztriába is. Majd visszamentünk a buszhoz és elmentünk a Hét-vezér forráshoz ahol vizet ittunk, ami jó hideg volt. Ezt követően Kőszegre mentünk ahol vásároltunk és fagyiztunk. Nagyon jó volt ez a kirándulás. Imádok túrázni.
Méhes Lotti Bettina

Nagyon jó volt. A barátaimmal nagyon sokat beszélgettünk és hülyéskedtünk. Sok képet is csináltam. Legjobban az írottkői kilátó, a Hétvezér-forrás, valamint Kőszeg tetszett. Kőszegen az osztálypénzből Józsi bácsi fagyit vett nekünk. Aki akart vehetett dürümöt.
Filipkó Dóra


A sitkei kálváriakápolnánál

Az egykori velemi fafaragó-táborban

A Szent Vid-kápolna előtt

Gyalog a 882 méteres csúcsra (a távolban a szombathelyi fennsík)

Írottkő (osztrák oldalon)

Hét-vezér forrás

Kőszeg, Jurisics tér